Kiropraktik

 om-kiropraktikHur fungerar det?

Kiropraktisk behandling påverkar impulser i nervsystemet. När du har ont någonstans skickas smärtimpulser till hjärnan. En kiropraktisk behandling ”bryter” dessa smärtimpulser och smärtan reduceras. Om du har haft ont en längre tid är risken stor att du börjat röra dig på annat sätt i ett försök att minska smärtan. Detta kan leda till ytterligare smärta och problem. Vid en sådan situation är det viktigt att återskapa full funktion i alla påverkade leder och aktivera inaktiva muskler för att återfå optimalt rörelsemönster. Allt för att Du ska må så bra i kroppen som möjligt.

 


Vad är det som knakar?

Det är inte skelettet som ”knakar” när en justering genomförs utan leden i sig. En led är omsluten av en ledkapsel och vid en justering bildas ett undertryck i ledkapseln och en gasbubbla bildas. När justeringen når maximal hastighet separeras leden och bubblan imploderar vilket kan ge en knakande ljud. Det är dock inte alltid en led som justeras ”knakar” och det är inte alltid nödvändigt för framgångsrika behandlingsresultat.


IMG_7374

Vad behandlar en kiropraktor?

En kiropraktor behandlar muskeloskeletala problem i hela kroppen, från topp till tå. Olika typer av problem och diagnoser som en kiropraktor kan behandla är t ex löparknä, ryggsmärta, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, axelsmärta, hälseneproblematik, lumbago/Ischias, snapping hip, golfarmbåge och handlledssmärta och mycket, mycket mer. Unikt för kiropraktik är att det är en orsakssökande behandlingsmetod. Kiropraktorn vill ta reda på och behandla orsaken till dina problem och inte bara behandla symtomen eftersom att smärtan då ofta återkommer.

_______________________________________________________________________________________

Kiropraktik och graviditet

Som gravid ställs det mycket höga krav på kroppen. Det är inte bara ett barn som växer i magen utan det är mycket annat som sker också. Hormonförändringarna som uppstår vid en graviditet påverkar leder och kan ge smärta eller obehag. Biomekaniken förändras också ju större magen blir, belastningen ökar både i ryggen, höfter, knäleder och i fötterna. Därför är det extra viktigt att ge dig och din kropp de bästa förutsättningar för att må så bra som möjligt hela graviditeten igenom.

Kiropraktik är en säker och effektiv behandlingsform även för gravida och du är varmt välkommen från vecka 13 och framåt.